Питър Крауч вкара два гола за Англия в контролата с Египет (3:1) през седмицата. В интервю за “Нюз ъф дъ Уърлд” великанът споделя, че на 29 години започва да се чувства добре в кожата си и, че Световното е по-важно от сватбата с приятелката му Аби. 

”Като дете мечтаех за националния отбор, за световно първенство. Имаше много моменти в кариерата ми, когато съм мислел, че няма да го постигна. Вижте Стивън Джерард и Уейн Рууни – те са родени победители. Аз съм различен. Едва на 24 години започнах да играя добре. Сега позицията ми е отлична. Играя за националния отбор и най-после мога да кажа, че се чувствам добре в кожата си”, започва разказа си Питър.

”Още от дете исках да бъда спортист. Започнах с тенис, но в един момент трябваше да избера между тениса и футбола. Футболът спечели. В тениса до 13 години бях добър. С този ръст и силен сервис побеждавах често. Все пак направих правилния избор. И сега гледам “Уимбълдън” и мисля, как можех да играя на него. Обожавам Роджър Федерер. Анди Мъри жонглира добре с топката, би могъл да стане футболист”, продължава нападателят.

Той споделя, че Хари Реднап е оказал най-голямото влияние върху кариерата му: “Хари Реднап ме промени. В Саутхемптън ме извика и каза, че съм първият му избор. Доверието му ми вдъхна сили. Вкарах 16 гола до Коледа, станах национал. Малко се страхувах, но момчетата ме приеха добре, почувствах се част от отбора”.

Медията не пропуска да го попита и за приятелката му Аби Кланси, която е сред най-харесваните модели в Англия. “Това лято няма да има брак. Световното е по-важно от сватбата”, завършва Крауч./БЛИЦ