Изключително интересен сезон наблюдават феновете в първенството на Турция. Бешикташ е лидер със 70 точки четири кръга преди края. Фенербахче е на второ място с 64, но и с мач по-малко. На трето място е Коняспор с Димитър Рангелов с 59 точки. Третият гранд Галатасарай е едва шести с 44 точки. Чим Бом бе наказан да не участва в евротурнирите следващия сезон, което вероятно даде отражение и на класирането до момента. Отборът запази част от звездите си, но така и нямаше желание да гони по-предно класиране заради вече наложеното наказание.

За първи път от четири сезона насам в Топ 3 няма да и трите истанбулски гранда Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ. През сезон 2012/13 класирането е следното: 1.Галатасарай, 2.Фенербахче, 3.Бешикташ. През 2013/14: 1.Фенербахче, 2.Галатасарай, 3.Бешикташ. През 2014/15: 1.Галатасарай, 2.Фенербахче, 3.Бешикташ.

За последно през сезон 2011/12 в Топ 3 се намърда друг извън трите гранда - Трабзонспор, който финишира трети. За първи път от сезон 2010/11 Галатасарай ще бъде извън челните три в крайното класиране. Тогава тимът е на срамното осмо място.

До края на настоящия сезон остават четири битки за двата претендента за титлата - Бешикташ и Фенербчахче. "Орлите", които са лидери, имат много по-трудна програма. В три от оставащите четири срещи играят с отбори от първата шестица - гостуват на Галатасарай, приемат петия Османлъспор и в последния кръг гостуват на третия Коняспор. "Фенерите" имат единствено по-трудно гостуване на четвъртия Османлъспор.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Програмата на Бешикташ до края на сезона
31 кръг, Бешикташ - Кайзериспор
32 кръг, Галатасарай - Бешикташ
33 кръг, Бешикташ - Османлъспор
34 кръг, Коняспор - Бешикташ

Програмата на Фенербахче до края на сезона
31 кръг, Фенербахче - Газиантепспор
32 кръг, Истанбул Басакшехир - Фенербахче
33 кръг, Фенербахче - Генчлербирлиги
34 кръг, Сивасспор - Фенербахче

Повече подробности за програмата и резултатите в първенството на Турция