Челси спечели шампионската титла в Англия! "Сините" от Лондон победиха Уест Бромич Албиън с 1:0 като гости в мач от 37-ия кръг и събраха 87 точки. Лидерът вече е недостижим за преследвачите от Тотнъм, които са със 77 точки 3 кръга преди края на първенството.

В герой за Челси неочаквано се превърна Миши Батшуай. Белгиецът, който беше твърда резерва от началото на сезона, вкара единственото попадение в 82-ата минута. Това беше едва втория му гол за кампанията, но беше с цената на златото.

Миши се оказа най-съобразителен след едно разбъркване в пеналта на домакините. Гари Кейхил стреля нескопосано, но топката отиде към непокрития Сесар Аспиликуета. Испанецът центрира успоредно на голлинията, където Батшуай плонжира и отклони топката в мрежата, за да вкара шампионския гол - 0:1!

Петата титла за Челси в ерата на Роман Абрамович превръща клубa в най-успешния в страната за този период. Това е 14-ият трофей за Челси за 14 години откакто руският богаташ дойде на „Стамфорд Бридж”. Единствената друга титла на Англия, която Челси печели преди ерата на Висшата лига, е през сезон 1954/55.

Конте печели четвърта поредна титла в първенството, в което се бори, след трите поредни с Ювентус в Италия.

След последния съдийски сигнал Конте, заедно с всички играчи на Челси и целия щаб, ликуваха бурно на терена като шампиони, но няма да получат трофея сега, а у дома на „Стамфорд Бридж”.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА