Нападателят Роби Кийн обяви, че предстоящата контрола на Ейре с Оман на 31 август в Дъблин ще бъде последният му мач за националния отбор.

36-годишният футболист на Лос Анджелис Галакси е в списъка с играчите на селекционера Мартин О'Нийл за мача с Оман и за световната квалификация със Сърбия на 5 септември. Сега обаче става ясно, че той няма да играе срещу западните ни съседи.

Роби Кийн е рекордьор по изиграни мачове за „детелините“ - 145, както и по отбелязани голове за националния отбор на родината си – 67. Нападателят беше част от тима на Ейре на Евро 2016, но вече не е титуляр и влизаше като резерва срещу Швеция и Белгия.

„Това беше едно невероятно пътешествие, което продължи 18 години. Дебютирах за националния отбор през 1998 година. Наслаждавах се през цялото време, тъй като самият аз и цялото ми семейство приемахме участието ми в представителния тим като голяма част. Получих и възможността през последните 10 години да съм капитан на Ейре“, обяви Кийн в специално обръщение.

„Като младо момче, което порасна в Дъблин с игра на футбол по улиците, не съм вярвал, че животът ми ще протече по този начин. Надминах и най-смелите си мечти. Не съм вярвал, че ще получи възможността да играя за националния отбор 145 пъти и да вкарам 67 гола. Не мога да намеря точните думи, за да опиша колко горд се чувствам като ирландец“, допълни нападателят.