Франк Лампард записа първата си победа, откакто точно преди един месец пое Челси като временен мениджър. В мач от 35 кръг на Висшата лига „сините“ се наложиха с 3:1 като гост на Борнемут и спряха серията си от четири поредни загуби откакто Лампард застана начело. Триумфът беше гарантиран с два гола в последните десет минути.

Лондончани взеха ранен аванс, когато Конър Галахър се разписа с глава в девета минута. Матиас Виня изравни за домакините в 21-ата минута. Беноа Бадиашил възстанови преднината на Челси в 82-ата минута, а четири минути по-късно Жоао Феликс подпечата победата на гостите.

Успехът позволи на „сините“ да излязат на 11-о място в класирането с 42 точки, докато Борнемут е 14-и с 39 точки.

Хари Кейн стана вторият най-резултатен футболист в историята на Висшата лига, след като с глава вкара единственото попадение при домакинската победа на Тотнъм с 1:0 над Кристъл Палас.

В добавеното време на първата част 29-годишният нападател на „шпорите“ реализира 209-ия си гол за първенство и задмина Уейн Рууни във вечната класация. Това беше 100-ото попадение на Кейн в домакински мач. Той е първият футболист през настоящия сезон във Висшата лига, вкарал десет гола в глава.

Мачът ще се започни и с историческия факт, че разликата във възрастта между мениджърите на двата отбора е 43 години и 308 дни – най-голямата в историята на Премиърлийг. Временният треньор на Тотнъм Раян Мейсън е на 31 години, докато наставникът на Кристъл Палас Рой Ходжсън е 75-годишен.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!