Евертън победи с 2:0 Борнемут на своя стадион и сложи край на серията от две загуби и четири мач без победа на своя стадион. Курт Зума вкара първото си попадение с екипа на "карамелите", а другият гол бе дело на Доминик Калвърт-Люин.

Мачът предложи много емоции на феновете и можеше да има много повече попадения в него. Гостите от Борнемут започнаха по-добре двубоя и Дейвид Брукс нацели гредата. Над терена заваля дъжд, а заедно с него се промени и поведението на Евертън. Домакините натиснаха своя съперник, но Ричарлисон не успя да преодолее стража на гостите.

В 49-та минута Ричарлисон беше изпуснат във вратарското поле и стреля между краката на защитник, но зад него имаше друг играч на гостите, който изби от голлинията. 

Малко по-късно Евертън най-после излезе напред в резултата. Люка Дин преодоля защитник и сложи кълбото на главата на връхлитащия и непокрит Курт Зума, който изпревари вратаря и отбеляза първия си гол за Евертън. 

В последните 15-ина минути пред вратата на Джордан Пикфорд стана много горещо. Гостите пропиляха редица положения, а в края на петминутното продължение при една бърза контра Адемола Луукман намери на границата на наказателното поле Доминик Калвърт-Люин и той с хубав и премерен изстрел оформи крайното 2:0 за Евертън.

"Карамелите" събраха 30 точки и се закрепиха на 10-то място. Борнемут е две позиции по-надолу и с три точки по-малко. 




АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019