Една от големите саги на лятото приключи, след като френският шампион ПСЖ официално обяви привличането на Мауро Икарди малко преди затварянето на летния трансферен прозорец. Аржентинският голмайстор пристига на „Парк де Пренс“ от Интер под наем за два сезона, а парижани ще платят 12 милиона евро.

Италианският специалист по трансфери Джанлука Ди Марцио  оповести и още подробности за сделката, според която заплатата на Икарди от 7 милиона евро на сезон ще бъде плащана от френския първенец.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Първо аржентинецът подписа удължаване на договора си с „нерадзурите” до лятото на 2022 година. Следващото лято обаче ПСЖ може да заплати нови 65 милиона евро, за да задържи за постоянно Икарди, който също ще получи допълнителни 2 милиона евро. Ако аржентинецът реши да се върне в Интер след края на този сезон, ще получава по 5 милиона евро заплата. Тя ще се увеличава с по един милион евро, докато е в ПСЖ.

Мауро Икарди има 121 гола в 219 срещи за Интер, но отношенията му с клуба се влошиха през февруари, когато той се скара с треньора Лучано Спалети и му бе отнета капитанската лента. Дълго време се твърдеше, че футболистът лекува травма в коляното, а след това той отказа да тренира с отбора. След края на сезона пък двете страни се разбраха за раздяла, но нападателят отказваше всяка оферта, а миналата седмица започна дело срещу клуба за 1,5 милиона евро компенсация, тъй като „нерадзурите“ не са искали да го върнат в тренировките на първия отбор.

В последните седмици името на Мауро беше свързвано силно с Ювентус и Наполи, но все пак от Интер предпочетоха да не го дават на пряк конкурент в първенството.