Байерн и Барселона най-сетне се договориха и сложиха край на голямата сага на лятото, свързана с трансфера на Роберт Левандовски. Според „Билд“, двата европейски гранда са постигнали споразумение за 33-годишния полски нападател, а всичко е станало факт след полунощ в петък срещу събота.

Сделката ще е в размер на 45 милиона евро и пет милиона допълнителни бонуси. Именно трансферната сума до последно разделяше позициите на Байерн и Барселона. Испанците предложиха два варианта – 45 милиона евро твърдо или 40 милиона + 10 милиона бонуси. И двете предложения не удовлетворяваха германския шампион, но в крайна сметка е постигнато споразумение.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Барселона изпрати четвъртата си оферта за Левандовски в петък сутринта, но вчера в 16:00 часа президентът на каталунците Жоан Лапорта обяви, че все още няма отговор от баварците. След това обаче преговорите явно са напреднали, за да се стигне до сделката.

Байерн имаше договор с Роберт Левандовски до лятото на 2023 г. и настояваше за трансферна сума от 50 милиона евро. Баварците бяха предложили на поляка удължаване на контракта до 2024 г., но той отказа и изрази желание да бъде продаден на Барселона.

Така се слага край на осемгодишния престой на полския национал на „Алианц Арена“. Той няма да участва в днешното представяне на Байерн за новия сезон, а вместо това ще пътува, за да оформи всичките си документи за трансфера в Барселона. След това пък заедно с каталунците ще лети за Маями.

В ранните часове на събота Левандовски благодари на агента си Пини Захави за целия труд, положен за осъществяване на трансфера в Барса. 78-годишният Захави от своя страна заяви, че това е една от най-трудните и най-големите сделки в кариерата му на футболен агент.