Спартак (Москва) победи „българския” Амкар с 2:1 като гост след обрат в мач от 24 кръг на руската Премиер лига. По този намин столичният тим сложи край на серията от три поредни победи на тима от Перм след завръщането на треньора Рашид Рахимов.

Единственото попадение за Амкар бе реализирано от българския нападател Мартин Кушев, който в 25-ата минута наказа грешка на вратаря на гостите Сослан Джанаев. Голът бе осми за Кушев от началото на сезона. През второто полувреме Спартак стигна до победата с попадения на Велитон в 55-ата минута и на Малик Фати в 71-ата.

Захари Сираков, Георги Пеев и Мартин Кушев започнаха като титуляри за домакините, като само Пеев доигра мача до неговия край. На почивката Сираков бе заменен от Федорив, а в 65-ата Кушев отстъпи мястото си на Жиляев. Привлеченият от Левски Жеан Карлос и бившият играч на „сините” Димитър Телкийски не бяха в групата за мача.

Победата приближи Спартак само на точка от лидера в класирането Рубин. Московчани са с 46 точки, докато шампионите имат 47. По-късно днес тимът от Казан гостува на Локомотив (Москва). Амкар остана 13-и с 27 точки.

РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 24 КРЪГ
От днес
Амкар – Спартак (Москва) 1:2
От вчера
Том – Сатурн 3:1
Химки – Терек 1:2
Ростов – ФК Москва 2:2
Криля советов – Спартак (Налчик) 0:0
 
ПРЕДСТОЯЩИ
Днес: Локомотив (Москва) – Рубин, ЦСКА (Москва) – Кубан, Зенит – Динамо (Москва)

КЛАСИРАНЕ: 1.РУБИН 47, 2.Спартак (Москва) 46, 3.Зенит 40, 4.ЦСКА (Москва) 39, 5.ФК Москва 38 и др.