Милан осъществи трансферен удар в лятната си селекция часове преди дебюта си в Серия "А" за новия сезон, след като привлече звездата на Барселона Златан Ибрахимович. Шведският национал ще играе под наем при "росонерите".

Милан успя да договори условна цена от 24 милиона евро за подписа на Ибра, който ще бъде привлечен окончателно следващото лято. 28-годишният футболист пък се договори с италианския тим за контракт от 4 години.

"Стигнахме до договорката. Ибра щеиграе един сезон под наем в Милан. След това ще можем да го купим окончателно. В понеделник той ще премине медицински прегледи. След това ще подпише с нас за 4 години", заявиха италианците в официално съобщение.

"Барселона и Милан свършиха добра работа. Ибрахимович ще играе през следващия сезон в Милан. Италианците ще плащат заплатата му. В споразумението е включена опция, те да закупят другото лято срещу 24 милиона евро", информират от Барселона.

Преди малко повече от година Ибра напусна Интер, където за 3 години се превърна в суперзведа и лидер на "нерадзурите", вкарвайки 66 гола в 116 мача, триумфирайки три пъти в Серия "А" и два пъти със Суперкупата на Италия. Причината за напускането му бе, че искаше да спечели Шампионската лига, но за негово нещастие, "нерадзурите" стигнаха до европейския трон, след като на полуфинал отстраниха именно Барселона. /БЛИЦ