Халфът на Челси Франк Лампард е подписал нов договор с клуба. Така се сложи край на продължилата близо половин година сага, дали голмайстор номер 1 на тима за всички времена ще остане на “Стамфорд бридж”.

Новият му контракт е за един сезон, а официално ще бъде обявен в близките дни, тъй като от клуба държат всички мисли на играчи и фенове да са насочени към тазвечершния финал за Лига Европа срещу Бенфика.

Според медиите в Англия основната заслуга за новият договор на Франки е на Жозе Моуриньо, който най-вероятно ще води тима през следващия сезон. Специалния е настоял Лампард да остане в състава, тъй като пази отлични впечатления от съвместната им работа преди 7 години.

"Има определена категория играчи, както е Стивън Джерард в Ливърпул, чиито имена се отличават и те винаги са свързвани с един клуб. Мисля, че и в Челси ситуацията е такава с Джон Тери, Ашли Коул, Петер Чех и аз. И аз се гордея с този статус. Винаги съм подписвал петгодишни договори, но сега ситуацията е по-различна. Какво да се прави", каза Лампард, който допълни, че се надява да играе футбол на високо ниво поне още три-четири години.