Хуан  Мата поднови  договора  си с Манчестър Юнайтед до лятото на 2019 година. Настоящият контракт изтичаше през юни  и се спекулираше, че испанецът ще напусне „червените  дяволи”.

 “Мата е много важен футболист за нас. Когато пристигнах в клуба преди година и половина, всички ми казваха, че Мата има проблеми, а ето че сега получи нов договор за още година”, заяви мениджърът на тима Жозе Моуриньо.

“Чувствам се щастлив и горд да бъда част от този клуб. Смятам, че всеки футболист на Манчестър Юнайтед трябва да се чувства привилегирован да бъде тук. След като веднъж облечеш екипа на Юнайтед, животът ти вече не е същият. Всичко се променя, защото вече си част от един от най-големите клубове във футболната история. Всеки ден си казвам какъв късметлия съм, че играя тук и опитвам да се възползвам максимално от всяка тренировка, защото знам колко важно е да бъдеш играч на Манчестър Юнайтед.

На 10 или 12 години никога не съм си представял, че ще играя в този клуб. Спомням си големите играчи като Гигс, Скоулс, Бекъм, Ван Нистелрой, Фърдинанд, Видич. Те ми изглеждаха на светлинни години от мен”, заяви Мата, който има 39 гола в 172 мача за Юнайтед след трансфера си от Челси през 2014 година. 
ТРАНСФЕРИТЕ В ТОП 4 НА ЕВРОПА - ТУК!
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА