Собственичката на кръчма в Портсмут Карън Мърфи спечели дело срещу ръководството на английската Висша лига. Тя се съдеше с футболната лига, тъй като използвала в своя пъб гръцки декодер за телевизионно излъчване, за да може нейните клиенти да гледат мачове.
 
Мърфи се оправдала, че пакетът на “Скай Спортс”, който държи телевизионните права на Висшата лига за Англия, е твърде скъп – около 80 паунда на месец. Гърците обаче предлагали същата услуга за двойно по-ниска цена.
 
Съдът към Европейския съюз прецени, че действията на Карън Мърфи не противоречат на законите на ЕС. Така всеки гражданин на евросъюза може да използва най-евтиния на пазара вариант на телевизионен декодер, въпреки че това може да противоречи на сключените договори за национално разпространение на определени програми.
 
Решението на съда в полза на кръчмарката от Портсмут може да предизвика бум на разпространението на чуждестранни телевизионни декодери в Англия, което от своя страна вероятно ще провокира революционни промени в областта на правата за излъчване на спортни прояви./БЛИЦ