Защитникът на националния отбор на Италия Доменико Кришито може да не участва на Евро 2012, тъй като е подозиран за участие в уреждане на футболни срещи, твърди агенция “R-Sport”.
 
Тази сутрин италианската полиция направи обиск на стаята на 25-годишния футболист на Зенит на лагера на “Скуадра адзура” до Флоренция. Като част от акцията бяха задържани 10 души, сред които капитанът на Лацио Стефано Маури и бившия играч на Дженоа Омар Милането.
 
Полицаите са пристигнали в базата на националния отбор на Италия около 7 часа сутринта. Кришито единствен е получил писмена заповед за обиск на стаята му. Той е заподозрян по разследването на тотоскандала, който тресе Италия вече втора година.
 
Защитникът отрича да е замесен в уреждането на мачове. Едно от доказателствата срещу него е полицейски запис, направен преди мача между Лацио и Дженоа през май 2011 г. На записа Кришито се среща с двама фенове на Дженоа, босненски гражданин и тогавашния си съотборник Джузепе Скули. Срещата на 14 май 2011 г. завършва 4:2 за Лацио, а Кришито и Скули играят цял мач.
 
Срещу Джузепе Скули, внук на известния мафиотски бос Джузепе Морабито, отдавна са повдигнати обвинения за участие в манипулирането на футболни срещи. Сред заподозрените в скандала е и треньорът на шампиона Ювентус Антонио Конте.
 
Доменико Кришито премина от Дженоа в Зенит през юли 2011 г. срещу 15 милиона евро. Той има 19 мача за националния отбор на Италия и трябваше да вземе участие в контролната среща срещу Русия в петък.