Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо призна, че “Златната топка” означава много за него и иска да я спечели.

"Няма да лъжа. "Златната топка" значи много за мен. Този приз ме амбицира винаги, мечтая да го спечеля, както и моят треньор да го спечели, защото сме сред най-добрите. Това, което искам, е справедливост за "Златната топка", защото най-трудната Лига е испанската. Конкурираме се с голям съперник като Барселона и показахме, че сме по-добри. Именно затова бих бил възхитен, ако я спечеля аз и моят треньор", сподели Роналдо пред ESPN.

"Не виждам другите футболисти като съперници, а като колеги. Лео Меси върши своята работа в Барселона, а аз моята в Мадрид, както я вършех преди това в Манчестър. Аз съм човек, който обича предизвикателствата и винаги ще е така. Върша работата си и се опитвам да правя нещата възможно най-добре".

"Не искам да прозвучи като неуважение към останалите отбори, но мисля, че тази година Мадрид и Барселона ще повторят миналия сезон, отново ще има огромна разлика с останалите. Английската лига няма подобна разлика и затова е най-конкурентна. Испанското първенство обаче е най-трудно, защото съперник е Барселона", сподели "седмицата" на мадридчани.

"Миналата година бяхме много близо до трофея в Шампионската лига. Мисля, че винаги е възможно да спечелим тази купа. Трябва и късмет. Всяка година мечтая за Шампионската лига. Смятам, че тази година мога да я вдигна отново над главата си", каза още футболистът от остров Мадейра.