Португалия победи Латвия с 4:1 в световна квалификация от група "В". Над всички и тази вечер беше Кристиано Роналдо, който вкара два гола и пропусна една от двете изпълнени дузпи.Първото попадение падна в 28-ата минута, когато Нани беше повален в наказателното поле от Фрейманис и реферът побърза да надуе свирката - дузпа! С изпълнението се нагърби Роналдо и реализира хладнокръвно за 1:0.


В 59-ата минута Клускинс извърши отноно нарушение в пеналта срещу Гомес и португалците получиха втора дузпа в мача. Зад топката отново застана Роналдо, но този път пропусна. Мегазвездата на Реал (Мадрид) уцели лявата греда, а оттам топката отскочи в тялото на стража Ванинс. Шокът за домакините стана пълен в 67-ата минута, когато Артурс Зузинс изравни след находчиво изпълнение - 1:1. Бърза контраатака свари неподготвена португалската защита. Рудневс беше оставен непокрит около точката на дузпата, той стреля, топката се отби от тялото на бранител и се отклони към връхлитащия Зузинк, който нямаше как да сгреши.

Радостта на латвийците обаче беше твърде кратка. Само 3 минути по-късно Карвальо се възползва от пас на Куаресма и се разписа след удар с глава за 2:1. В 85-ата минута Роналдо се разписа красиво, засичайки от въздуха перфектно центриране на Куаресма за 3:1. Крайното 4:1 фиксира Бруно Алвеш в добавеното време. Защитникът засече подаване на Герейро и с глава простреля безпомощния Ванинс.

Така „мореплавателите” са вече с 9 точки и изместиха от второто място отбора на Унгария (7 т.). Латвия остава на предпоследно място с три точки. Лидер е Швейцария, като „кръстоносците” имат четири победи от четири изиграни мача.
 

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​