ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболната звезда Кристиано Роналдо отново демонстрира голямото си сърце и човещина. Нападателят на саудитския Ал Насър предостави на пострадалите от мощното земетресение в Мароко своя хотел в Маракеш.

Регионът на Атласките планини беше разтресен от трус от 6,8 по Рихтер. Земетресението отне живота на 2122 човека, други 2421 са ранени, а множество хора са изчезнали.

В знак на съпричастност към жертвите Роналдо им е предложил убежище в „Pestana CR7”. Четиризвездният хотел разполага със 174 стаи и предлага едни от най-красивите гледки към града. Обикновено една нощувка в него струва 130 паунда.

Старата част на Маракеш пострада силно от земетресението, тъй като няколко сгради бяха разрушени. Този регион на града е известен с тесните си улички, които в момента са непроходими заради развалините.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Футболистите от националния отбор на Мароко дариха кръв, за да помогнат на ранените. Звездата на тима и играч на ПСЖ Ашраф Хакими отправи видеопослание, с което призова своите сънародници да бъдат силни.

Заради труса беше отменена срещата между Мароко и Либерия от квалификациите за Купата на Африканските нации. В страната беше обявен тридневен национален траур в почит на загиналите. Това е най-силното земетресение в страната от 1960 г., когато броят на смъртните случаи е 15 000.

Капитанът на световните шампиони от Аржентина Лионел Меси използва профила си в „Инстаграм“, за да подкрепи жертвите от тежкото бедствие.

„Изказвам моите съболезнования на семействата на жертвите от земетресението в Мароко. Искам да вдъхна кураж на ранените и хората, които са засегнати от ужасната катастрофа“, написа аржентинската звезда.

Още за трагедията в Мароко - ТУК