Манчестър Юнайтед остави Кристиано Роналдо извън своя състав за контролата срещу Атлетико (Мадрид) в норвежката столица Осло в събота, а 37-годишният португалски нападател е предприел пореден ход за напускане на "червените дяволи".

Според британските издание агентът на звездата Жорже Мендеш е поискал от Юнайтед да постави цена на неговия клиент. Роналдо е свързван със завръщане в Спортинг (Лисабон) или трансфер в Наполи, след като основното му желание е да играе в тим, който ще участва в Шампионската лига.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Кристиано Роналдо се завърна в Манчестър Юнайтед миналото лято от Ювентус, но беше свързван с трансфер в Атлетико (Мадрид), който като Байерн и Челси категорично се отказа да го ангажира.

Португалската звезда не се яви за предсезонната подготовка на Манчестър Юнайтед и не попадна в групата за предсезонното турне в Австралия и Тайланд, а наскоро имаше среща с мениджъра Ерик тен Хаг, който за контролата с Атлетико включи в състава новите попълнения Тирел Маласия, Кристиан Ериксен и Лисандро Мартинес.

Съставът на Манчестър Юнайтед за контролата с Атлетико (Мадрид):

Вратари: Давид Де Хеа, Том Хийтън, Матей Ковар

Защитници: Диого Далот, Итън Леърд, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Тирел Маласия, Лисандро Мартинес, Алекс Телес

Полузащитници: Кристиан Ериксен, Бруно Фернандеш, Фред, Джеймс Гарнър, Скот Мактоминей, Факундо Пелистри, Дони ван де Беек

Нападатели: Антони Еланга, Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо