Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо даде интервю пред испанските медии преди първото от четирите поредни дербита с Барселона. Португалецът изрази надежда, че Кралския клуб ще излезе победител от днешния мач с каталунците.
 
- Първото от четирите “Ел Класико” е пред прага. Може ли днешният мач да даде някаква насока за останалите три дербита?
- Това е мач за първенство. Той няма да окаже голямо значение върху финала за Купата на Испания и срещите от Шампионската лига. Четирите двубоя са съвсем различни. Двата отбора играят добре и успешно, който допусне по-малко грешки ще спечели мача.
 
- Какво трябва да направи Реал (Мадрид), за да победи Барселона?
- Поучихме се от предишните си загуби и знаем, че не можем да допуснем същите грешки. Според мен този път ще бъдем съвсем различни. Сигурен съм, че тази година можем да победим Барселона.
 
- Някои специалисти още през есента посочиха грешниците за загубата с 0:5 на “Камп Ноу”.
- Лесно е да посочиш с пръст и да обвиниш някого. По този начин не помагаш на загубилия отбор, а само потискаш морала му и неговата увереност в собствените сили. Оттогава мина доста време и научихме урока си. Видяхме и къде са проблемите на съперника.
 
- Говориш за грешки на Барселона. Може ли да дадеш пример?
- Ние трябва да се концентрираме върху собственото си представяне. Предстои мач с по-високо от обикновеното напрежение. Трябва да подходим с по-голямо внимание и да сме готови за най-тежкия мач в живота ни.
 
- Ако през есента бяха дали дузпа за Реал (Мадрид), след като бе фаулиран от Валдес, сега щеше да говорим за различен резултат.
- Възможно е. Тази дузпа можеше да се окаже ключова. В подобни дербита малките детайли са фундаментални. Загубихме с 0:5, но дузпата можеше да промени нещата.
 
- Кой е най-важният играч на Барселона – Меси, Шави или Иниеста?
- Меси е невероятен футболист, но към този момент Шави и Иниеста са по-важни за играта на Барса. Те могат да направят разликата в един мач. Много харесвам и играта на Педро Родригес. Националният отбор на Испания спечели много от наличието на тези играчи.
 
- Ако на първия полуфинал на Шампионската лига с Барселона получиш жълт картон, ще пропуснеш реванша на “Камп Ноу”.
- За нас беше важно да се класираме за полуфиналите. Много сме близо да мача за трофея, но имаме срещу себе си най-трудният съперник. Когато един футболист е на терена, той не е застрахован срещу получаването на картони. Аз съм изложен на напрежение, че ще пропусна реванша, но това не е проблем.
 
- Как гледаш на заканите на Барселона, че отново ще запишат убедителна победа?
- В днешни дни във футбола може да се случи всичко. Който се смее последен, той се смее най-добре. Надявам се, че този път Реал (Мадрид) ще изживее положителните емоции от “Ел Класико”.
 
- Очакваш ли да празнуваш трофей на площад “Сибелес”?
- Вече съм печелил трофеи с Манчестър Юнайтед, но очаквам да го сторя и с Реал (Мадрид). Сигурно е впечатляващо да празнуваш с толкова много хора на “Сибелес”. Не мога да си представя, че нашия клуб няма да спечели никакъв трофей за две години./БЛИЦ