Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо говори пред испанските медии преди реванша с Лион от осминафиналите на Шампионската лига. “Кралете” загубиха с 0:1 първия мач, а утре вечер е вторият двубой.

-Кристиано, готови ли сте за реванша с Лион?
-Да. Всички сме амбицирани да продължим напред. Знаете, че финалът на Шампионската лига е на нашия стадион и целта ни е да достигнем до последния двубой и да триумфираме. Няма да е лесно, защото Лион не е отбор за подценяване. Това се видя в първата среща, когато загубихме.

-Откъде идват опасенията ви?
-Френският тим разполага с бързи футболисти и трябва да внимаваме при техните контраатаки. Ние ще търсим на всяка цена гол, но не бива да се оголваме, защото Лион ще ни дебне.

-Какво е настроението в отбора?
-Победата над Севиля ни подейства като опиат преди реванша с Лион. Губехме с 0:2, но намерихме сили да обърнем андалусците и да спечелим с 3:2. Този успех наистина ни стимулира и ни вдъхна увереност.

-Какво ще кажеш за финал Реал – Барса?
-О, не искам да прогнозирам и да мечтая. Не само Барселона е опасен съперник. В този стадий на турнира всички отбори са силни и разполагат с огромен потенциал. Но нека първо елиминираме Лион, пък тогава ще мислим за следващите ни срещи в Шампионската лига. Това си повтаряме непрекъснато в съблекалнята – никакво подценяване!

-Дали твоят бивш отбор Манчестър Юнайтед ще успее да отстрани Милан?
-На пръв поглед задачата изглежда лесна след успеха с 3:2 в Италия. Нека обаче не забравяме, че Милан е способен на всичко. Но честно казано, мен в момента ме интересува само и единствено Реал (Мадрид).

-Появиха се информации, че всички от националния отбор на Португалия ще си пуснете мустаци за световното първенство в ЮАР?
-Това е само идея. Не знам дали ще я превърнем в реалност. Вижте, ако трябва, ще се подстрижем нула номер, за да достигнем по-напред на мондиала. Въпросът е, че тези неща не зависят от суеверията, а от начина на подготовка и формата, която ще демонстрираме.