Реал (Мадрид) приема Байерн в първи полуфинален мач на Шампионската лига, който е най-очакваният двубой в турнира тази година.

Мегазвездата на домакините Кристиано Роналдо ще води атаката. Треньорът на “белия балет” Карло Анчелоти беше категоричен, че няма да рискува с пускането на голмайстора, ако не е напълно възстановен от контузията си. Явно всичко вече е наред и Роналдо ще тормози отбраната на гостите. Португалецът не е играл от 2 април при победата с 3:0 над Борусия (Дортмунд) в първия 1/4-финал. Тогава носителят на “Златната топка” беше заменен в 80-ата минута заради контузия наа лявото коляно.

Настоящите съперници играха един срещу друг на тази фаза и преди две години, когато баварците се класираха на финала след дузпи. Въпреки че двата отбора са променени оттогава, сега от Кралския клуб са мотивирани за реванш в атака на 10-ата титла на Европа.


Бастиан Швайнщайгер се завръща в състава на Байерн, след като пропусна победата с 3:1 над Манчестър Юнайтед на 1/4-финалния реванш заради наказание.


Реал: Икер Касияс, Серхио Рамос, Пепе, Фабио Коентрао, Шаби Алонсо, Лука Модрич, Анхел ди Мария, Иско, Кристиано Роналдо, Карим Бензема
Резерви: Рафаел Варан, Марсело, Каземиро, Алваро Мората, Илараменди, Диего Лопес
Треньор: Карло Анчелоти

Байерн: Мануел Нойер, Филип Лам, Рафиня, Джером Боатенг, Давид Алаба, Данте, Ариен Робен, Бастиан Швайнщайгер, Франк Рибери, Тони Кроос, Марио Манджукич
Резерви: Хави Мартинес, Клаудио Писаро, Марио Гьотце, Михаел Вейзер, Томас Мюлер, Лукас Раедер, Леополд Цингерле
Треньор: Хосеп Гуардиола