Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед сензационно загуби на своя „Олд Трафорд” от втородивизионния Кристъл Палас с 1:2 след продължения и отпадна от турнира Карлинг Къп на фаза 1/4-финали. В редовното време резултатът бе 1:1. Българският нападател Димитър Бербатов започна като титуляр за „червените дяволи”, но бе заменен на почивката заради контузия.

Първото полувреме премина без голове и сериозни голови положения. В 8-ата минута висока топка бе овладяна от Бербатов в предни позиции, но пасът му към Македа с глава не мина, а веднага след това Рафаел стреля неточно от около 22 метра. Постепенно гостите от Лондон взеха инициативата, а "червените дяволи" изглеждаха доста пасивни и неконцентрирани. В 19-ата минута Гибсън центрира в наказателното поле на Палас, а там Бербатов стреля неточно с глава от трудна позиция. Веднага след това Валенсия намери добре българският нападател на скорост, но ударът му от въздуха също не бе достатъчно точен.

На почивката Бербо бе сменен заради контузия, а на негово място в игра се появи Рейвъл Морисън. В 51-ата минута Антонио Валенсия остана сам срещу стража на гостите Люис Прайс, но ударът на крилото премина покрай вратата. В 65-ата минута сензационно Дарън Амброус с удар от около 30 метра не остави никакви шансове за стража на Юнайтед Бен Амос и резултатът бе открит – 0:1. Три минути по-късно Патрик МакКарти задържа за фланелката Федерико Македа в наказателното поле и отсъдената дузпа бе реализирана от потърпевшия за 1:1. До края на редовното време домакините не успяха да направят пълен обрат и се стигна до продължения.

В 98-ата минута обаче Глен Мъри получи прекрасна топка във вратарското поле на домакините и с глава отново даде преднина на „орлите” – 1:2. Последва натиск на Юнайтед, но той не доведе до нищо и така „червените дяволи” отпаднаха от надпреварата.

Манчестър Юнайтед – КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:2 след прод. (1:1 в ред. време)
0:1 Дарън Амброус (65), 1:1 Федерико Македа (68-дузпа), 1:2 Глен Мъри (98)

Манчестър Юнайтед: Амос, Рафаел (64-Погба), Смолинг, Евънс, Фабио (37-Фриерс), Гибсън, Парк, Валенсия, Диуф, Македа, Бербатов (46-Морисън)

Кристъл Палас:
Прайс, Клайн, Маккарти, Гарднър, Мокси (46-Амброус), Райт, Дикгасой, О'Кийфи, Сканел (45-Пар), Заха, Истър (74-Мъри)


szólj hozzá: Man 1-2 Crp