Челси и Кристъл Палас не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 на "Стамфорд Бридж" в лондонско дерби от третия кръг на Висшата лига. „Сините“ са 11-и във временното класиране с 4 точки, докато „орлите“ са 16-и с три по-малко.

В 22-рата минута домакините имаха много добра възможност за гол, след като Нони Мадуеке достигна до отбита топка в наказателното поле и стреля опасно, но на косъм покрай десния страничен стълб.

Две минути след това Мадуеке нанесе мощен удар от близка дистанция от движение, пращайки топката точно под напречната греда, но Дийн Хендерсън се хвърли и се отчете с хубаво спасяване, избивайки топката в ъглов удар.

Минута след това, в 25-ата, Челси най-сетне излезе напред в резултата. Нони Мадуеке напредна отдясно и пусна извеждащ пас за Коул Палмър в наказателното поле, той продължи с успоредно подаване към Николас Джаксън, който се разписа на празна врата.

В 49-ата минута „сините“ от Лондон получиха нова възможност за гол, след като Леви Колуил скочи най-високо в наказателното поле на Палас, за да засече центриране от ъглов удар, но Хендерсън направи добро спасяване.

В 54-ата минута Кристъл Палас изравни. След изпълнение на ъглов удар се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на Челси, топката падна в краката на Еберечи Езе, който от границата на наказателното поле елегантно стреля към горния ляв ъгъл – 1:1.

В 77-ата минута Колуил засече с глава центриране от свободен удар, но не успя да отбележи, след като бранител на „орлите“ се намеси и блокира. До края на мача и двата тима имаха своите шансове, но не си отбелязаха повече голове и завършиха при реми 1:1.