Треньорските промени в Бундеслигата продължават с пълна сила. Това стана ясно, след като наставникът на Кьолн Кристоф Даум напусна клуба, за да поеме Фенербахче. Вчера турският клуб освободи досегашния си треньор Луис Арагонес, една година преди изтичането на договора на 70-годишния испанец.

Това ще е четвъртият престой на 55-годишният Даум в Истанбул, тъй като той води Бешикташ (1994-96 и 2001-02) и Фенербахче (2003-06). За това време спечели три шампионски титли (1995, 2004, 2005) и веднъж купата на страната (1994).
 
Преминаването на Даум при “фенерите” е било подготвено още в събота, когато президентът на клуба Али Йълдъръм е бил в Майорка, където германския специалист е на почивка. Двамата са постигнали споразумение и по този начин Даум отряза интереса от страна Галатасарай.
 
Според информациите годишната заплата на Кристоф Даум на “Шюкрю Сарачоглу” ще бъде 3,5 милиона евро, докато в Кьолн той получаваше 2,4 милиона. При преминаването си във Фенербахче, той се е възползвал от клауза в договора си с “козлите”, който е до 2010 г., че може да го прекрати до 31 май 2009 г.
 
От турския клуб са обещали на специалиста силна финансова подкрепа при летните трансфери, като ще му бъде позволено да привлече в тима най-добрите играчи от турското първенство, както и някои футболисти от чужбина. Според слуховете “фенерите” имат интерес към швейцарския национал на Леверкузен Транкило Барнета./БЛИЦ