Популярният портал „Тransfermarkt“ определи 50-те най-скъпи футболни клуба, след като взе предвид настоящите обстоятелства и кризата, която се създаде покрай пандемията от COVID-19.

Взето е предвид снижението на цените на играчите и финансовите проблеми, които клубовете търпят заради прекратяването на първенствата.

През април известният сайт е преразгледал стойността на всички футболисти. Основателят на „Тransfermarkt“ Матиас Зайдел прогнозира, че едва ли скоро може да се очаква ръст на трансферните суми в световен мащаб, на какъвто бяхме свидетели през последните години.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

От гледна точка на настоящата икономическа ситуация, само един клуб в света е оценен на повече от 1 милиард евро. Това е Манчестър Сити (1,02 млрд.). В Топ 3 влизат още Ливърпул и Реал (Мадрид). Първата петица допълват Барселона и ПСЖ. В десетката са още Байерн, Атлетико (Мадрид), Тотнъм, Челси и Манчестър Юнайтед.

Интересното е, че в средата на март, в самото начало на пандемията, Европейският център за футболни проучвания публикува собствено изследване на най-скъпите отбори. Тогава шест клуба бяха оценени на повече от 1 милиард евро.