Футболната легенда Йохан Кройф обяви, че Аякс е способен да изненада Реал (Мадрид) в утрешния мач от Група “D” на Шампионската лига на “Сантяго Бернабеу”.
 
Холандският гранд загуби с 0:2 в испанската столица през миналата година. Кройф, член на надзорния съвет на Аякс, счита, че тимът от Амстердам може да се възползва от непостоянните изяви на Кралския клуб от началото на сезона.
 
“Аякс ще има трудна вечер в Мадрид. От друга страна има много въпросителни около представянето на Реал през този сезон”, обяви 64-годишният Кройф пред “Де Телеграаф”.
 
“Кралския клуб е много непостоянен в първите седмици на шампионата и на всички е видно, че това тормози “белия балет”. Аякс трябва да бъде много добре организиран, но според мен ще получи няколко възможности за гол.”
 
“Централните защитници на Реал (Мадрид) са чудесни в единоборствата, но пласирането им е ужасяващо. Това е ахилесовата пета на мадридчани и Аякс трябва да се възползва от това”, допълва легендарният холандец.
 
Аякс стартира участието си в груповата фаза на Шампионската лига с домакинско нулево равенство срещу Олимпик (Лион), а Реал (Мадрид) спечели с 1:0 гостуването си на Динамо (Загреб)./БЛИЦ