Легендата на Барселона Йохан Кройф коментира бъдещето на тима с Неймар и Лионел Меси.

"Трябва да изчакаме и да видим. Неймар е талантлив, но нека видим как ще се разбира с останалите. Това е проблемът. Някои хора смятат, че изказването ми е насочено срещу президента Сандро Росел. Това е абсурдно! Ако имам мнение, ще го кажа. Ако смятам, че той е направил грешка, няма да го кажа като враг. Казвам само неща, които мисля“, коментира Кройф.

„Дори пряк свободните удари могат да предизвикат завист. Неймар е много добър при тях, докато Меси вече е доказал какво може. Кой ще ги изпълнява? Или нека погледнем факта, че Неймар и Барселона имат договор с „Найк“, докато Лео е с „Адидас“. Това са ситуации, които могат да породят неприятности“, допълва строителят на днешната Барса.

„Щом Неймар е на борда, аз бих започнал да планирам възможността да продам Меси. Знам, че някои ще се съгласят с мен, а други – не. Става дума за отбора, за играчите в него, за всички други фактори... Много неща са заложени на карта. Точно затова е трудно да бъдеш мениджър на такъв топ отбор. А ако нещата се получат ли? Ще бъде невероятно, без съмнение. Но трябва да изчакаме, за да преценим. Това е риск. Дали аз бих го поел? Не, аз не бих привлякъл Неймар“, завърши Кройф./БЛИЦ