Легендата на холандския футбол Йохан Кройф прогнозира, че Барселона без никакви проблеми ще елиминира Реал (Мадрид) и ще се класира за финала на Шампионската лига този сезон. Холандецът, който бе начело на Барса от 1988 до 1996 година, е убеден в превъзходството на каталунците срещу “кралския клуб”, въпреки че те загубиха от този съперник на финала за Купата на краля миналата седмица.

“Може би Реал (Мадрид) е в по-добра моментна форма, но си мисля, че това самочувствие може да изиграе лоша роля в предстоящите мачове. Все пак Барселона е по-добрият отбор и ще достигне финала без проблеми“, написа Кройф в колонката си за “Периодико де Каталуния”.

“Моуриньо щеше да спечели и шампионската титла в Испания, ако Реал бе по-добрият тим. Осем точки аванс в първенството е красноречива илюстрация за превъзходството на Барселона. Успехът на Реал във финала за Купата на краля не променя нищо. Невъзможно е да бъдем брилянтни във всеки мач, равенството на "Сантиаго Бернабеу“ в първенството ни бе достатъчно, за да си гарантираме титлата“, подчертава още легендата на Барселона. /БЛИЦ