Поредно разкритие от автобиографията на легендата на холандския и световен футбол Йохан Кройф стана обществено достояние. Книгата е написана малко преди кончината на Кройф през март след боледуване от рак на белите дробове, съвместно с английския журналист Дейвид Уолш, а в нея е поместен и идеалният отбор на холандеца за всички времена.

Повече от любопитно е да се отбележи, че в този тим не присъстват имената на двете големи звезди на футбола към момента – Лионел Меси от Барселона и Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид). В своя тим Кройф е включил трима бразилци, двама аржентинци, двама холандци и по един представител на Русия, Англия, Германия и Испания.

Преди няколко дни от книгата излезе и интересен факт за Хосеп Гуардиола. В нея Кройф споменава, че ръководството на Барселона е искало да продаде Гуардиола на някой тим от втора дивизия.

Идеалният отбор на Йохан Кройф за всички времена: Лев Яшин (Русия), Карлос Алберто (Бразилия), Франц Бекенбауер (Германия), Хосеп Гуардиола (Испания), Рууд Крол (Холандия), Алфредо Ди Стефано (Аржентина), сър Боби Чарлтън (Англия), Гаринча (Бразилия), Пеле (Бразилия), Марадона (Аржентина) и Пиет Кайзер (Холандия).