Легендата на холандския футбол и бивш треньор на Барселона Йохан Кройф критикува президента на каталунците Сандро Росей. Двамата влязоха във финансов спор, свързан с благотворителната фондация на холандеца. Той обяви, че Барселона дължи на фондацията му пари, след като клубът не си изпълнявал задълженията от 2010 година насам, когато Росей стана президент.

„Всички документи са изрядни, и очакваме одобрението на президента. Росей отказва да подпише обаче. Ако бях такъв човек, да дам Барса под съд, щяха да се опозорят. Очевидно това не е моето желание. Но би могло да се превърне в персонален проблем“, заяви Кройф пред Catalunya Radio.

„Когато Росей се кандидатира за президент, той бе никой. Прекара три години да ме плюе. Много е грозно да говориш лоши думи за някого, когото дори не познаваш. Беше минал месец и нещо, откакто стана президент, и ми се обади, да седнем да си поговорим за Барселона. Но аз не исках да се виждам с него, и му казах, че не ми харесва как си върши работата. Предпочитам да стоя далеч от него”, допълни холандецът.