Легендата на холандския футбол и Барселона Йохан Кройф обяви, че Неймар е големият проблем на каталунците. Холандецът е в малайзийската столица Куала Лампур, където утре ще бъдат раздадени наградите Laureus. Днес обаче неговият тим загуби от водения от Фабио Капело състав с 4:6 в благотворителен мач между ветерани.

"Проблемът на Барса е Неймар. В Барса и във всеки отбор шефът трябва да е треньорът. Затова Пеп (б.р. Хосеп Гуардиола) си тръгна, защото управниците му се бъркаха в делата. Неймар е голям играч. Не може обаче да се привлече футболист на 21 години и той да печели повече от другите, които са завоювали всичко. Никой не е Бог на 21 години", анализира Кройф, цитиран от испанските медии.

"Освен това имаш в състава си най-добрият футболист в света и едно момче на 21 години не може да е основната фигура. Това е невъзможно във футбола. На 26 може, но на 21 е невъзможно", допълни холандецът.

„Не можах да гледам мача с Реал (Мадрид), защото пътувах. Изненада ме големият резултат", сподели Кройф за успеха на Барселона с 4:3 през уикенда.