Холандската футболна легенда Йохан Кройф обяви, че Арсенал ще направи голяма грешка, ако уволни мениджъра си Арсен Венгер.
 
„Не мога да си представя, че ръководството или феновете могат да си помислят за смяна за Венгер. Според мен е невероятно, че Арсенал остана на най-високо ниво в Англия и Европа за толкова дълъг период без да изпадне в дългове”, заяви Кройф.
 
„Хората не разбират постигнатото от този мениджър при „артилеристите”. Венгер може да върне клуба на върха. Имам голям респект към философиите на Манчестър Юнайтед и Арсенал. Те държат на своите треньори вече повече от 25 или 15 години”, допълни легендарният холандец.
 
„Освен това не мога да си спомня през последните 15 години Арсенал да е бил на червено. А колко отбора могат да се похвалят, че са се класирали в Шампионската лига в 16 поредни сезона с един и същи мениджър? Арсен Венгер отдаде душата и сърцето си на Арсенал. Той не прави трансферни грешки и работата му трябва да е пример за всеки европейски клуб”, коментира бившият треньор на Барселона.