Легендата на холандския футбол и Барселона Йохан Кройф призова ръководителите на катлунския клуб да върнат Хосеп Гуардиола начело на отбора. В момента 42-годишният специалист води световния и европейски клубен шампион Байерн, след като напусна Барселона през 2012 година. Каталунците пък се оглеждат за бъдещ наставник, след като усилено се твърди, че Тата Мартино ще напусне след края на сезона.

„Най-доброто решение за клуба в момента е връщането на Хосеп Гуардиола на треньорския пост. Няма по-добър от него, той е велик. Ако Жоан Лапорта отново стане президент, това трябва да е първата му задача. Той е умен човек и знам, че ще успее да го върне обратно при нас", сподели Кройф пред El Mundo.

"Не се знае кой взима решенията. Проблемът е в структурата. Сега президентът се държи все едно иска да е треньор, докато Лапорта беше оставил тази работа на хората, които разбират от футбол - Чики Бегиристайн, Франк Рийкард и после Гуардиола. Да, те може би също допускаха грешки, но Лапорта ги защитаваше и затова нещата се получаваха", допълни холандецът.