Манчестър Юнайтед ще почете един от най-великите си футболисти Боби Чарлтън. От 2 април тази година южната трибуна на „Олд Трафорд” ще носи името на 78-годишния в момента легендарен бивш английски национал.

Легендата на „червените дяволи” дебютира за тях през 1956 година и в 758 участия с екипа на Юнайтед вкарва 249 гола. През 1966 година сър Боби Чарлтън печели с националния тим на Англия и единствената засега световна титла за родината на футбол. Тогава страната е домакин на шампионата на планетата.

Южната трибуна е построена през 1910 година и е последната оригинална конструкция от „Олд Трафорд”.

„Това е голяма чест за мен. Много съм горд за мен и моето семейство. Манчестър Юнайтед е една много важна част от моя живот. Спомням си за много красиви моменти като играч, страхотните голове и чудесните съотборници. По-късно като директор също видях много неописуемо добри мачове и футболисти”, сподели сър Боби Чарлтън пред официалния сайт на клуба.

С Манчестър Юнайтед легендата печели КЕШ през 1968 година, три пъти е шампион на Англия (1957, 1965 и 1967 година) и веднъж триумфира във ФА Къп през 1963 година.