Една от улиците в Белград скоро време ще носи името на убития френски фен – Брис Татон, съобщи кметът на сръбската столица Драган Джилас. 28-годишният привърженик на Тулуза бе пребит от фенове на Партизан след мач между двата отбора в групите на турнира Лига Европа, който се състоя на 17 септември. Французинът почина от раните си на 29 септември в болница в Белград.

Инцидентът бе осъден от правителството на Сърбия начело с президента Борис Тадич. В много сръбски и френски градове феновете отдадоха почит на загиналия фен. Сръбската полиция задържа тогава 11 души свързани с инцидента, като десет от тях все още са в ареста. Тези, които ще бъдат осъдени, може да отнесат между 10 и 40 години затвор.

“Процедурата за преименуване на улицата продължава вече няколко месеца. Това обаче не намалява мъката и болката на родителите на момчето”, каза кметът Джилас пред радио “Б92”.

Той добави, че във всеки град с многомилионно население не е възможно да се изкорени напълно насилието, но трябва силна политика за борба с такива действия./БЛИЦ