Българският нападател Еньо Кръстовчев изигра едно полувреме за АЗАЛ (Баку) в двубоя срещу ФК Минск, завършил 1:1. Срещата бе от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Реваншът е на 6 юли в Беларус. Победителят ще срещне в следващия кръг турския Газиантепспор, където играе Ивелин Попов.

Бившият нападател на "Левски" Еньо Кръстовчев започна титуляр за АЗАЛ, но бе заменен след края на първото полувреме. След почивката на мястото му игра Мамадов. Сред стартовите единадесет на азерите беше и бившият играч на Локо (Пд), ЦСКА и Славия Роберт Петров, който остана на терена до последния съдийски сигнал.

Резултатът в срещата беше открит от гостите, като в 11-ата минута Игор Воронков се разписа във вратата на АЗАЛ. Само три минути след това обаче домакините успяха да възстановят равенството с попадение на нигерийския нападател Виктор Ибекой. До края така и не падна ново попадение и срещата завърши 1:1.

В друг мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа Ягелония (Полша) победи с минималното 1:0 Иртиш. За гостите от Казахстан титуляри бяха българският нападател Георги Даскалов и игралият до преди няколко месеца в Черно море малийски защитник Мамуту Кулибали.

Резултатите от Лига Европа - ТУК