Победителят от Шампионската лига на КОНКАКАФ Крус Асул победи трудно клубния първенец на Азия Уестърн Сидни Уондърърс с 3:1 след продължения на тежкия терен в Агадир заради проливен дъжд и се класира за 1/2-финалите на световното клубно първенство в Мароко, където ще срещне Реал (Мадрид). В редовното време срещата завърши 1:1.

Изненадващо австралийският тим поведе с гол на италианския бранител Якопо Ла Рока (65), но в 74-ата минута остана с човек по-малко на терена, след като Матю Ширанович получи втори жълт и съответно червен картон.

В 89-ата минута Крус Асул получи правото да изпълни дузпа и Герардо Торадо изравни за 1:1, пращайки мача в продължения. Още в първото от тях в 102-ата минута и Топор-Стенли бе изгонен с втори жълт и червен картон, а това окончателно сукруши австралийците. Шест минути по-късно аржентинецът Хуго Мариано Павоне материализира числения превес и вкара за 2:1. В 118-ата минута мексиканският тим получи още една дузпа и отново Герардо Торадо бе точен за крайното 3:1.

Така Крус Асул се класира за следващата фаза на турнира и ще срещне Реал (Мадрид) във вторник (16 декември) в град Агадир от 21:30 часа.