Крузейро продължава успешно да защитава титлата си, след като победи като гост Интернасионал с 3:1 в среща от седмия кръг и излезе еднолично начело във временното класиране на бразилската Серия „А”.

Домакините започнаха по-добре мача и Велингтон (38) откри резултата. Малко след това обаче Рикардо Гуларт (43) изравни. Вилиан (70) изведе Крузейро напред след асистенция на Евертон Рибейро, а боливийският нападател Марсело Морено (88) реши всичко две минути преди края с петия си гол за сезона.

Така футболистите на Марсело Оливейра записаха трети пореден успех и събраха 16 точки, с точка повече пред втория Флуминензе, който победи като гост Баия с 1:0 след гол на Кенеди (4), и с 2 пред третия Гояс, който постигна успех с 1:0 като гост на Фигейрензе след ранно попадение на Джаскън (5).

Гремио отстъпи на четвърта позиция с 13 точки след поражение с 0:1 като гост на Сао Пауло. Централният защитник Лукас (60) вкара на "Мурумби" след подаване на Гансо. Сао Пауло е седми с 12 точки.

Фламенго удари две греди и игра 20 минути с човек, но стигна само до 0:0 като гост на Сантос и е на 16-о място във временното класиране с 6 точки. Сантос е 13-и с 8 пункта.

Куритиба пък единствен остана без успех от началото на сезона, след като загуби с 0:2 на терена на Атлетико (Паранаензе). Куритиба е на предпоследното 19-о място с 4 точки, а Атлетико е десети с 9 пункта.