Крузейро спечели шампионската титла на Бразилия за трети път в историята, след като победи при визитата си на Витория с 3:1 в среща от 34-ия кръг на местната Серия „А”. В същото време основният конкурент Атлетико Паранензе вече беше загубил двубоя си като гост на Крисиума с 1:2. Така разликата Атлетико изостана на 16 точки от върха четири кръга преди края и Крузейро грабна трофея предсрочно.

Халфът Вилиан (37) даде аванс на гостите от Бело Оризонте, но малко след почивката Диней (51) изравни за домакините от Баия. Все пак Крузейро стигна до успеха над Витория с голове на Жулио Баптища (71) и Рикардо Перейра (81). След края на срещата хиляди запалянковци излязоха по улиците на Бело Оризонте, за да отпразнуват титлата на своите любимци. Това е трети шампионски трофей за клуба след 1966 и 2003 година. В последните 9 сезона само отбори от Сао Пауло и Рио де Жанейро бяха ставали шампиони на Бразилия.

По-рано през сезона тимът от Бело Оризонте спечели и купата на страната. Това е втори дубъл в клубната история на "лисиците" от щата Минас Жерайс. Крузейро е първият шампион на страната, който побеждава поне по един път всички останали отбори в Лигата.