Хеттрик на Обина в първия половин час вдъхнови Атлетико Минейро за победа с 4:3 като гост на големия си съперник Крузейро в дербито на 31-ия кръг на бразилското футболно първенство. Обина се разписа на три пъти между 7-ата и 30-ата минута. Преди почивката Крузейро върна един гол чрез бившия защитник на Тотнъм и бразилския национален отбор Жилберто.

Атлетико върна аванса си от три гола 20 минути преди края, когато защитникът Ревер записа четвърто попадение в мрежата на Крузейро. Все пак два късни гола на нападателя Тиаго Рибейро направиха загубата на домакините само с един гол разлика - 3:4.

След това поражение Крузейро отстъпи първото място на Флуминензе. Двата отбора имат по 54 точки, но головата разлика на Флуминензе е по-добра. Грандът от Рио де Жанейро направи равенство 2:2 при гостуването си на Атлетико Паранаензе.

Коринтианс спечели с 1:0 у дома дербито на Сао Пауло с Палмейрас и се доближи на една точка до лидерите в класирането в шампионата. Единственият гол в мача бе реализиран от Бруно Сезарио в 23-ата минута./БЛИЦ