Още един мач няма да се състои в Южна Америка заради политическо напрежение. Националният отбор на Чили отказа да играе контролата с Перу. Двубоят трябваше да се състои в Сантяго на 19 ноември.

В страната обаче бушуват свирепи бунтове срещу управляващите. Протестите започнаха преди месец и бяха предизвикани от повишаване цената на обществения транспорт и от огромните социални проблеми в Чили. Хиляди излязоха на улиците, имаше кръв, ранени и жертви.

Според информациии в местните медии Артуро Видал и компания са решили, че няма смисъл да играят приятелска среща, докато хората в родината им се бият с представителите на властта. Именно поради тази причина те са преценили, че е по-добре да не излизат за контролата, като решението им бе подкрепено от местната федерация.

Това е втора поредна контрола на Чили, която пропада в последната седмица. Преди дни тимът трябваше да се изправи в проверка срещу Боливия, където обаче обстановката е също нажежена до краен предел. Поради тази причина контролата беше отменена.