Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

117-ото дерби на мексиканския регион Монтерей между Пумас и Монтерей ще се запомни като едно от най-черните в историята на местния футбол. Причината за това е инцидентът между феновете на двата отбора преди мача, който прати един от ултрасите на Пумас в болница с опасност за живота.

В социалните мрежи се появи страшно видео, на което се вижда как привържениците на „пумите“ ходят по улицата към стадиона на отбора си, когато към тях тръгва кола. Шофьорът преднамерено криволичи и кара срещу феновете в опит да сгази голяма част от тях. Веднага след автомобила атакуват ултраси на Монтерей. Те успяват да хванат един от запалянковците на домакините, да го повалят на земята и да му нанесат жесток побой.

Пострадалият, който се казва Родолфо Хамес, остава да лежи на асфалта потънал в кръв. Той е закаран в болница, а лекарите обявиха, че той се бори за живота си.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След това се появиха нови кадри, на които се вижда, че полицията е можела да прекрати боя, но просто решава да не се меси. На видеото може да види как полицейски автомобил спира временно на улицата на мелето, престоява за кратко и след това продължава по пътя си, въпреки че е очевидно да двете агитки се провокират.

Самото дерби завърши при нулево равенство, а домакините от Пумас завършиха с човек по-малко заради червения картон на бразилеца Жуниньо в 78-ата минута. Бившият френски национал Андре-Пиер Жиняк игра 82 минути за "пумите".

След края на мача Мексиканската футболна лига поиска от властите щателно разследване на инцидента и обеща пълна подкрепа. Двата клуба реагираха с банални прессъобщения, в които осъждат поведението на феновете и призоваха за откриването на виновниците за едно от най-жестоките мелета между ултраси в последните години в страната.