Манчестър Сити победи Челси с минималното 1:0 в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. Кевин де Бройне донесе 3-те точки на "гражданите" с гол в 70-ата минута на двубоя. След този успех момчетата на Пеп Гуардиола вече имат преднина от 13 точки пред днешния си съперник. Сити има 56, а Челси е с 43. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 14-ата минута на мача Джон Стоунс успя да нанесе добър удар под гредата, но вратарят беше на ниво и спаси удара. Десет минути по-късно Де Бройне стреля опасно, но Кепа отново не позволи на топката да влети в мрежата му.

Най-сериозният пропуск през първата част направи Джак Грийлиш, който в 40-ата минута отправи опасен удар по тревата към десния ъгъл, но Кепа направи поредното си отлично спасяване.

Двата тима създадоха по една чиста позиция само в рамките на две минути при старта на второто полувреме. Първо играч на Сити се строполи на тревата, търсейки дузпа, но такава не беше отсъдена, а в ответната атака Лукаку излезе на голова позиция, но Едерсон не позволи на нападателя на открие резултата. 

В 70-ата минута на срещата Кевин де Бройне и неговата магия позволи на Сити да открие резултата. Той отправи диагонален удар, който не остави шансове на Кепа да спаси удара.

Челси опита да стигне до изравняването в следващите минути, но това не се случи.