ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Новакът този сезон Лутън и Ливърпул завършиха 1:1 в мач от 11-ия кръг на английската Висша лига. Тахит Чонг (81) изведе "шапкарите" напред в резултата, а Луис Диас (90+5), чийто баща е отвлечен в Колумби, спаси мърсисайдци от резил и им донесе точка.

Още в 5-ата минута Рос Баркли опита да стреля, но вратарят на гостите Алисон спаси. Впоследствие Дарвин Нунес успя да се отскубне и шутира от границата на наказателното поле, но Камински също внимаваше и изби в корнер.

В 13-а минута Трент Александър-Арнолд направи феноменален пас от централната линия, като откри в предни позиции Дарвин Нунес, който от трудна позиция стреля, но топката се отби от напречната греда и излезе в аут. Малко след това Райън Гравенберх направи добър рейд и намери Нунес, а уругвайският нападател отново пробва удар от разстояние, който Камински спаси. В 34-а минута Райън Гравенберх напредна отново по страхотен начин, намирайки Диого Жота в наказателното поле, но ударът на португалеца бе спасен от Камински.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката в 63-ата минута Чидози Огбене надигра по феноменален начин противниковата защита и навлезе в наказателното поле, като стреля от чиста позиция, но Алисон успя да спаси с крак. Пет минути по-късно Харви Елиът достави страхотен пас с левия крак, а Коди Гакпо опита изключително трудно изпълнение с пета, но не съумя да уцели вратата. В 70-а минута Мохамед Салах получи прекрасно подаване в наказателното поле и намери с глава непокрития Дарвин Нунес, който на празна врата от един метър не успя да отбележи.

В 79-а минута Гравенберх пое топката добре с левия крак и отправи моментален удар с левия крак извън наказателното поле, но Камински внимаваше и изби в корнер. Две минути след това при контраатака Рос Баркли намери на фланга Иса Каборе, а последният изведе Тахит Чонг сам срещу вратаря, като нидерландецът преодоля Алисон за 1:0. Пет минути по-късно Конате бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но топката профуча покрай десният страничен стълб на "шапкарите".

В петата минута от осем добавено време Харви Елиът изведе Луис Диас, който успя да изравни за 1:1 и да спаси мърсисайдци от резил, носейки им точка.

След равенството Ливърпул излезе трети с 24 точки и само един гол повече от Арсенал, който има същия актив на четвъртата позиция. Лутън се измъкна от опасната зона и заема 17-о място с 6 точки и по-добра голова разлика от Борнемут.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!