Северна Македония завърши 1:1 със Словения в първата си контрола от подготовката за Европейското първенство от 11 юни до 11 юли. Елиф Елмас (55) даде аванс на домакините в Скопие, а в последните секунди Домен Чърнигой (90+7) изравни и разочарова северномакедонците, които с нетърпение очакват дебюта и на еврофинали. Те са в група "С" заедно с Австрия, Нидерлания и Украйна.

В същото време Хърватия и Армения също направиха 1:1 в приятелска среща на стадион “Радник” във Велика Горица. Попадението за “шахматистите” отбеляза Иван Перишич (23) с глава след центриране от корнер в юбилейния мач №100 с националната фланелка с гол. Гостите стигнаха до ремито с попадение на резервата Вбеймар Ангуло (72), който се разписа с мощен удар от голяма дистанция. Другата проверка на Хърватия преди Евро 2020 е срещу Белгия на 6 юни. Армения пък ще изиграе приятелски мач с Швеция на 5 юни.

Косово пък срази аутсайдера Сан Марино с 4:1 в Прищина. Отличен мач направи нападателят Ведат Муричи (27, 45+1, 46, 76 - дузпа), който отбеляза и четирите гола за балканците. За гостите вкара Давид Томасини (85).