Португалското острие на Бешикташ Рикардо Куарешма още е измъчван от травмата, която го споходи в европейската квалификация с Кипър (4:4). Тогава новата придобивка на турския тим разтегна мускул, след което лекарите му разрешиха да играе и в мача с Норвегия, който бе след четири дни. Заради влизането си на терена срещу скандинавците Куарешма е получил усложнение на контузията. Това вбеси ръководството на Бешикташ.
 
“Няма как да не сме разтревожени. Рикардо се е разминал на косъм с по-тежка травма. Вече изпратихме писмо до португалската футболна федерация, в което изказваме недоволството си от решението той да играе и срещу Норвегия”, заявиха от турския клуб.

Куарешма най-вероятно ще пропусне мача срещу Анкарагюджю от турската Суперлига в събота и е твърде възможно да не бъде изпозван от Бернд Шустер и за дебютния двубой от Лига Европа. Идният четвъртък Бешикташ приема ЦСКА от 22,05 часа.

Лекарите са препоръчали на 27-годишния футболист едноседмична пълна почивка, което означава, че дори да се възстанови до мача с “армейците”, едва ли ще е в най-добрата си форма.