Наставникът на Евертън Роналд Куман изрази мнение, че не е загубил вяра в себе си, въпреки лошите резултати. Холандецът е под напрежение след като "карамелите" са 14-ти във Висшата лига и изпитват затруднения в Лига Европа.

Футболистите на Евертън бяха освирквани след снощното реми в Лига Европа с Аполон (Лимасол) - 2:2 насред „Гудисън Парк“.

„Прекалено дълго съм в професията, за да загубя своята увереност. Да, притеснен съм заради ситуацията, в която се намираме, но съм достатъчно уверен, че мога да бъда същия мениджър, който бях през последните 6 или 7 години, когато бях успешен“, каза Куман.

Бившият мениджър на Саутхемптън коментира и освиркванията на феновете, които дойдоха след изравнителния гол на Хектор Юсте снощи. „Уважавам всяко мнение на феновете на Евертън. Лесно е да подкрепяш отбора, когато побеждава, но е по-трудно, когато не го прави. Но това е нормално на всяко място,  във всеки отбор. На феновете е позволено да реагират по този начин и да бъдат разочаровани. Вчера беше разочароващ ден, нормално е“, добави Куман.

Най-вероятно той няма да може още веднъж да разчита на Ягиелка и Майкъл Кийн за мача с Бърнли от Висшата лига (неделя от 16:15 часа), но Рууни по всяка вероятност ще бъде на линия.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА