Голмайсторът на Атлетико (Мадрид) Серхио Агуеро категорично заяви, че през летния трансферен прозорец ще напусне “дюшекчиите”.

"След дълги размишления реших, че пет години са достатъчни за мен тук. Не мисля, че имам какво повече да науча в Атлетико и ще търся ново предизвикателство пред себе си", заяви Агуеро за клубния сайт, след като посети офисите на Атлетико на "Висенте Калдерон", придружаван от баща си и двамата си мениджъри.

Според испанските медии аржентинският национал ще продължи кариерата в английската Висша лига, като засега най-сериозен кандидат за подписа му е Манчестър Сити, но и Челси проявява интерес.

Засега от клуба са категорични, че по никакъв начин не искат да се разделят с Агуеро, но ако самият той желае да напусне, то някой клуб ще трябва да плати трансферна сума от минимум 45 милиона евро, колкото е клаузата за разтрогване на договора му.

Кун Агуеро има договор с “дюшекчиите” до 2014 година. През настоящия сезон той отбеляза 20 гола в Примера дивисион, но Атлетико не можа да се класира за Шампионската лига, а нападателят иска да играе в най-престижния европейски клубен турнир. /БЛИЦ