Галатасарай спечели Суперкупата на Турция със служебна победа, след като Фенербахче изпълни заканата си да провали мача и умишлено излезе на терена с юношите, а на резервната скамейка бяха записани само четирима играчи.  Срещата започна, но "жълто-сините" позволиха на Галатасарай да отбележи гол още в 50-ата секунда чрез Мауро Икарди. Веднага след това играчите на Фенербахче получиха знак да напуснат терена и те направиха точно това.

От ръководството на Фенербахче предварително бяха помолили феновете си да не пътуват до Шанлъурфа за Суперкупата, като на трибуните имаше само фенове на Галатасарай, чийто футболисти си спретнаха двустранна игра, за да зарадват своите фенове, след като Суперкупата им бе присъдена служебно, а един от треньорите на „Чим Бом“ се превъплъти в съдия на импровизираната приятелска среща.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Както е известно, причината Фенербахче да бойкотира този двубой бе несъгласието с решенията на Турската футболна федерация след скандалния мач с Трабзонспор, в който фенове нахлуха на терена и се сбиха с играчи на истанбулския тим. Трабзонспор бе наказан с 4 мача лишаване от домакинство и глоба, но и двама играчи на Фенербахче също отнесоха наказания. Освен това от федерацията не се съобразиха и с исканията на “фенерите” мачът за Суперкупата да се играе на друга дата и да се свири от чуждестранен съдия. Това накара Фенербахче да бойкотира мача, а имаше опасност клубът дори да напусне първенството.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!