Съперникът на Лудогорец в Лига Европа Петрокуб (Хънчещ) не игра мач през уикенда. Молдовският тим трябваше да домакинства на Флорещ, но мач нямаше, защото гостите не се явиха.

Главният съдия изведе футболистите на Петрокуб и изчака 15 минути, след което свири край, като се очаква домакините да получат служебна победа.

В Молдова твърдят, че играчите на Флорещ бойкотират ръководството на клуба заради неплатени заплати и заради това са отказали да пътуват за мача с Петрокуб.

Всъщност съперникът на Лудогорец не е изиграл нито един мач от началото на сезона, въпреки че са минали два кръга. Първият сблъсък срещу Милсами бе отложен за октомври.

Снощи "oрлите" отпаднаха от Шампионската лига след срамно 2:7 от Карабах в Разград (4:8 общ резултат) и продължават в плейофа за място в групите на Лига Европа. Петрокуб пък елиминира Ню Сейнтс от Уелс след 0:0 на реванша. Молдовците бяха спечелили първата среща в Кишинев с 1:0.

Дуелът между Петрокуб и Лудогорец ще започне със среща в Разград на 22 август. Реваншът в Кишинев ще бъде седмица по-късно - на 29 август.

Градчето Хънчещ се намира на 30 километра от столицата на Молдова. Клубното съоръжение на Петрокуб е с капацитет от само 1100 зрители. За европейските си мачове тимът използва стадиона на Зимбру в Кишинев.